top of page

BAGERIET

Vi har ett eget bageri på Tomatens Hus, och varje dag finns det nybakade bröd och fikabullar. Smaken och kvalitén är väldigt viktig för oss. Vi bakar därför alla bröd och kakor med svenskt smör och ekologiska ägg, bra råvaror helt enkelt! Lite kul information är att surdegen som utgör basen i många av våra bröd är nu uppe i tolv års ålder!

 

Varje bröd har en bakningsprocess på hela tre dagar, allt för att få fram den goda smaken. Första dagen görs en fördeg som sätter igång jäsningsprocessen, dag två görs huvuddegen och bröden kalljäser sedan under natten. Tidigt på morgonen den tredje dagen bakas allt av i vår stenugn vilket gör att bröden får en riktigt krispig skorpa. När butiken öppnar klockan tio är allt färdigt! Utbudet av bröd varierar från dag till dag men våra populära lant- frö- och tomatbröd finns varje dag. Det bakas även ett bovetebröd utan gluten som alltid finns att köpa fryst. Önskar ni att köpa nybakat bovetebröd, så går det bra att höra av sig till oss för en beställning.

 

Förutom bröden bakas det fikabullar och småkakor i varierande smaker. Våra goda och populära snurror finns i varianterna kanel, vanilj, kardemumma eller valnöt & muscovadosocker. Tomat- eller pelargondrömmar är också exempel på vad ni kan köpa med Er hem till fikat.

 

När butiken har julöppet innefattar sortimentet från bageriet även krispigt vörtbröd och fantastiska fikabullar med smak av saffran eller pepparkaka. Allt för att komma i den rätta julstämningen!

_MG_0316kopia_edited.jpg
Bageri: Tjänster
Bageri: Pro Gallery
bottom of page