_MG_0098kopia.jpg

BUTIKEN

Butik och bageri kallar vi det. Och det är ju precis vad det är. Vi har i år över sextio olika sorters tomater. Allt ifrån de minsta små karamelltomaterna till de största oxhjärtetomaterna.

Och inte nog med det, gurkan som kommer direkt från växthuset har ingen trång plast omkring sig, paprikorna är inte besprutade, det är naturligtvis inte gurkan och tomaterna heller och allting är nyskördat. Vi har också en välsorterad chiliavdelning där man kan köpa chilifrukter.

Vill du odla dina tomater själv? Naturligtvis ska du då komma till oss och köpa dina plantor. Vi har stor sortering av såväl den minsta lilla busktomaten upp till bifftomaten med mycket kött och tunt skal.

Busktomater är för dig som vill ha lättskötta plantor som ändå ger tomater. Är du mer odlingsintresserad och kanske tom. har ett växthus kanske du vill ha ett bredare spektra i din odling, då har du kommit alldeles rätt.

För chiliodlaren kan vi erbjuda mer än fyrtio olika varianter av plantor, allt efter styrka och smak. Det finns även paprika- och gurkplantor i stor sortering.

Vi är väldigt stolta över våra kryddor. Allt odlar vi fram själv och inga kemiska bekämpningsmedel har fått nudda dem. Våra basilikaplantor går inte av för hackor. Passa på att fylla balkonglådan eller pallkragen och du har alltid färska kryddor till din matlagning.

Vi har även en brödavdelning, där husets bagare ser till att det är välfyllt. Allt bröd är långjäst och bakat med surdeg. Missa för allt i världen inte de fantastiska kanelbullarna.

För att ta tillvara allt på gården byggdes 2014 ett kök där vi i stora grytor trollar fram de mest fantastiska, kulinariska godsaker som kan hällas på burkar och flaskor .
Och så har vi ju den vackra, italienska keramiken med tomaterna på.
Att dessutom kunna gå ut i tomatodlingen och njuta den friska grönskan och de aromatiska dofterna – precis så är det i Tomatens Hus Butik.

Välkomna!