_MG_2964kopia.jpg
logga gluggstorp samma bakgrund.jpg

är en del av Tomatens Hus

PELARGONER

Här finns vårt unika sortiment av pelargoner

Den här odlingen har varit nyckeln till vår framgång innan vi tog över Tomatens Hus. I våra växthus häpnas man över det färgglada havet av olika pelargoner. I vår samling finns runt 300 sorters pelargoner och ungefär hälften av dessa har vi till försäljning på Tomatens Hus. Är man intresserad av några av de andra sorterna får man mer än gärna kontakta oss.  Använd i så fall kontaktformuläret här på hemsidan. 

 

HÄR FINNS VÅRA PELARGONERKATALOGER

Här kan ni ladda ner våra kataloger och skriva ut om ni vill.

KATALOG FRÅN 2017

KATALOG FRÅN 2019

KATALOG 2022 GROSISTER

 

KATALOG 2022 

MÅRBACKA

Farbror Harald den första pelargonen i vår samling och älskad av många.

'Farbror Harald' är en äkta Mårbackapelargon, gammal, välkänd, älskad. Kraftigväxande, väl förgrenad Tack vare flera toppningar blir den kraftig och väl förgrenad. Växten är lite spretig, mycket charmig och lämpar sig väl att formas till stamexemplar. Bladen är ljust gröna, mjuka, njurformade. Blommorna sitter i rund samling, är fyllda, öppna, ljuvt rosa med enastående lyster.
Blomman vars ståndare är rosa med rostfärgat pollen som en "äkta" Mårbackapelargon ska ha.

harald-960x640.jpg
 
miljo-pelargon-960x640.jpg

FÖR MEDIA

Vi har massor av bilder i galleriet som ni kan få möjlighet att använda. Vill ni ta egna unika bilder? Ta då kontakt med oss så hjälper vi er på bästa sätt.

harald-i-vaxthus-960x640.jpg

PELARGONODLINGEN

Innan vi tog över Tomatens Hus odlade vi pelargoner på 3500kvm. Idag odlar vi pelargoner på ca 1000kvm under vinterhalvåret och 300 kvm under sommarhalvåret.