top of page

ODLINGEN

Alla tomater, gurkor, paprikor,chilifrukter och kryddor som säljs i Tomatens Hus Butik odlas i våra egna växthus. Odlingen är ca 8000 m2 stor och värms upp med träpellets.

Redan i december sås tomatplantorna i vår såkammare. Där är varmt och gott, ca 24 grader dygnet om och ljust. Efter två veckor får plantorna flytta ut i planthuset där de planteras om i en större kruka och får lite mer plats. Även där får de extra ljus eftersom vinterljuset i Sverige inte är tillräckligt för att plantorna ska bli starka och friska.

Fem veckor gamla är tomatplantorna redo för att flytta ut i det ”riktiga” växthuset där de växer i spannar med pimpsten. De binds upp för att få stöd och nu sätter de igång att växa på riktigt, mellan 20 och 25 cm i veckan. Vatten och näring tillsätts kontinuerligt och allt överskottsvatten tas tillvara och recirkuleras tillbaka in i gödningsblandaren där det blandas med nytt vatten och går tillbaka till odlingen. Växthusen värms upp med träpellets.

Inga kemiska bekämpningsmedel används i vår odling, all bekämpning av skadedjur sker på biologisk väg, vilket i detta fallet sker med andra små insekter som antingen äter upp kvalstret eller parasiterar dess ägg eller larv. Detta passar utmärkt för vår del eftersom vi också har humlor i växthuset som pollinerar tomatblommorna.

I gluggstorp odlas den klassiska mårbackapelargonen i massor och cirka 300 andra olika pelargoner i alla färger och former. Besök gluggstorps hemsida för att se sortimentet

_R2A2341kopia.jpg
Odlingen: Tjänster

VÅRA PRODUKTER VI ODLAR

IMG_1004[1]_edited.jpg
_R2A2279kopia_edited.jpg
IMG_2796[1]_edited.jpg

CHILIPLANTOR

Här kan du se vad vi erbjuder för plantor av chili.

PELARGONER

Här finns vårt unika sortiment av pelargoner

TOMATPLANTOR

Här kan du se alla våra sorters tomatplantor

_R2A2418kopia_edited.jpg
IMG_4020[1]_edited.jpg
IMG_1728[1]_edited.jpg

KRYDDOR OCH SALLADER

Här ser ni vårt unika sortiment av kryddor

ODLA TOMATER

Här kan du läsa hur man odlar och sköter tomater

ODLA PELARGONER

Så här gör vi när vi ska föröka och sköter en pelargon.

Odlingen: Tjänster
bottom of page