top of page
_R2A2279kopia_edited.jpg

ODLA PELARGONER

Att odla pelargoner inne är ett enkelt och trevligt sätt att skapa en grön och blommande atmosfär i ditt hem. Pelargoner är populära växter som trivs i de flesta inomhusmiljöer och kan sättas i blom under större delen av året. Här är några steg att följa för att odla pelargoner inomhus. Det finns olika sorters pelargoner att välja mellan, så välj en som passar din smak och stilar samt de förhållanden som råder i ditt hem. Välj en plats i ditt hem med tillräckligt med ljus för pelargonerna. De behöver helst stå nära ett fönster där de får minst sex timmars direkt solljus om dagen.  Använd en väldränerad och näringsrik jord för att plantera pelargonerna. En bra jordblandning för pelargoner kan innehålla torv, lera och sand. Gödsla pelargonerna var gång med en svag dos när du vattnar under våren och sommaren. Ta bort vissna blommor och klipp tillbaka överflödiga skott för att hålla pelargonerna välskötta och friska. Undvik övervattning och se till att pelargonerna har tillräckligt med luftcirkulation för att undvika svampsjukdomar.

Med dessa enkla steg kan du odla vackra pelargoner inomhus och njuta av deras färgsprakande blommor och dofter året runt. Lycka till med din odling!

VÄLJ RÄTT STICKLING

Hur ser en bra stickling ut? Välj en stickling från en planta som ser frisk ut. Stammen som ska ner i jorden skalar du ren från blad, förutom 2-3 blad som du låter vara kvar i toppen. Ju mindre stickling man väljer, desto lättare blir det att styra växtens tillväxt. Det finns två typer av sticklingar. Den ena är stamstickling där det är enklare att få rötter, men den blir oftast ranglig. Den andra typen är toppstickling. Den funkar bra under sen vår, sommar och tidig höst.

dr margnusson omtag.jpg
Lara Marjorie.jpg
Silver Celebration.jpg
bottom of page